autogen.sh
author Patrice Mandin <patmandin@gmail.com>
Thu, 19 Jan 2006 21:28:52 +0000
changeset 1257 448a9a64537b
parent 1142 c7376efecdb5
child 1341 d02b552e5304
permissions -rwxr-xr-x
[PATCH] SDL_GetVideoMode() does not find best mode, part 2

Following commit 1.51, I come accross a problem when SDL must choose between
several video modes that could suit the one asked.

If I ask 320x240 with this list:
768x480 768x240 640x400 640x200 384x480 384x240 320x400 320x200

The smallest selectables modes are 384x240 and 320x400. And SDL choose the later
in this list, but 384x240 is more suitable. So I added a check to compare
the pixel count (surface) of modes, and select the one which has the smallest
pixel count.

In my example, 384x240 has 92160 pixels, and 320x400 has 128000 pixels. So now
SDL will choose 384x240 for the asked 320x240 mode.
slouken@0
     1
#!/bin/sh
slouken@0
     2
#
slouken@0
     3
echo "Generating build information using aclocal, automake and autoconf"
slouken@0
     4
echo "This may take a while ..."
slouken@0
     5
slouken@0
     6
# Touch the timestamps on all the files since CVS messes them up
slouken@0
     7
directory=`dirname $0`
slouken@0
     8
touch $directory/configure.in
slouken@0
     9
slouken@0
    10
# Regenerate configuration files
slouken@1142
    11
aclocal || exit 1
slouken@1142
    12
automake --foreign --include-deps --add-missing --copy || exit 1
slouken@1142
    13
autoconf || exit 1
slouken@343
    14
(cd test; aclocal; automake --foreign --include-deps --add-missing --copy; autoconf)
slouken@0
    15
slouken@0
    16
# Run configure for this platform
slouken@0
    17
#./configure $*
slouken@0
    18
echo "Now you are ready to run ./configure"